Categories
γάβγισμα σκύλου

Όταν ο σκύλος έχει διάρροια – Ο πλήρης οριστικός οδηγός

Όταν ο σκύλος σας έχει διάρροια, θα πρέπει να πάτε γρήγορα τον σκύλο σας στον κτηνίατρο για έλεγχο και θεραπεία. Ενημερώστε τον κτηνίατρό σας εάν ο σκύλος σας έχει πυρετό ή εάν παρατηρήσετε αλλαγές στη συμπεριφορά του. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να εφαρμόζετε βασικά προληπτικά μέτρα, όπως να κρατάτε το σκυλί σας με λουρί, να πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά το χειρισμό του σκύλου σας και να αποφεύγετε τροφές και νερό που έχουν μολυνθεί με κόπρανα.
Πώς μπορεί ένας σκύλος να έχει διάρροια; Λοιπόν, μπορεί όταν τρώει πολύ. Ο ένοχος μπορεί να είναι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ειδικά αυτούς που περιέχουν ζάχαρη και απλά σάκχαρα, που είναι ένας τύπος υδατανθράκων που το σώμα μπορεί να διασπάσει γρήγορα, προκαλώντας γρήγορη πέψη και υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα και χαμηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όταν συμβεί αυτό, η ζάχαρη μπορεί να κάνει το σκυλί να αισθάνεται νευρικό ή υπερβολικό, κάτι που μπορεί να τον κάνει να πατήσει το πόδι στη γούνα του και να γίνει ανήσυχο.
Τα περιττώματα του σκύλου μπορεί επίσης να είναι σημάδι σκουληκιών στον σκύλο σας που χρειάζονται θεραπεία. Η διάρροια είναι πολύ συχνή σε ηλικιωμένους σκύλους. Συχνά, μπορεί να προκληθεί από μόλυνση, όπως μια λοίμωξη με παράσιτο, ή από τροφή που δεν αφομοιώνεται σωστά. Τα σημάδια της διάρροιας περιλαμβάνουν συχνές και υδαρείς κενώσεις, συχνοουρία ή και τα δύο, καθώς και αυξημένη κατανάλωση νερού.
Το πεπτικό σύστημα του σκύλου
Το πεπτικό σύστημα του σκύλου είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που ξεκινά από το στόμα και ταξιδεύει σε όλο το γαστρεντερικό σύστημα πριν βγει στην ουροδόχο κύστη. Η πεπτική διαδικασία ξεκινά από το στόμα και τελειώνει στο ορθό. Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία των ανθρώπων που την τρώνε και την πίνουν.
Κορυφαίες αιτίες διάρροιας σκύλου
Οι τρεις κύριες αιτίες της διάρροιας του σκύλου είναι: Νούμερο ένα, ο σκύλος έχει καταναλώσει πάρα πολύ φαγητό. Νούμερο δύο, ο σκύλος έχει φάει φαγητό που δεν είναι σωστά προετοιμασμένο. Νούμερο τρία, ο σκύλος έχει φάει ένα ανθυγιεινό ή μολυσμένο φαγητό. Αλλά, ακόμη και τότε, τα περισσότερα σκυλιά θα εξακολουθούν να είναι σε θέση να χωνέψουν το μεγαλύτερο μέρος της τροφής τους, αν τους δοθεί η ευκαιρία.
Η διάρροια είναι μια κοινή γαστρεντερική πάθηση σε σκύλους που εκδηλώνεται ως χαλαρά κόπρανα, ωχρά κόπρανα και μερικές φορές αιματηρή διάρροια. Σε αντίθεση με άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με τη διάρροια, αυτό προκαλείται σχεδόν πάντα από μια υποκείμενη ασθένεια ή ιατρική πάθηση, όπως: 1) μόλυνση (ιός/βακτήρια/παράσιτο) 2) διατροφική αλλαγή (αλλαγή στη διατροφή, επίσης γνωστή ως δυσαπορρόφηση ) 3) μια υποκείμενη ιατρική κατάσταση (όπως εγκυμοσύνη, συστηματικός λύκος, νόσος του Crohn, νεφρική νόσο ή ενδοκρινικά προβλήματα)
Τι λένε τα κόπρανα για την υγεία του σκύλου σας
Όταν ο σκύλος έχει διάρροια
Όταν ο σκύλος σας έχει διάρροια, θα πρέπει να πάτε γρήγορα τον σκύλο σας στον κτηνίατρο για έλεγχο και θεραπεία. Ενημερώστε τον κτηνίατρό σας εάν ο σκύλος σας έχει πυρετό ή εάν παρατηρήσετε αλλαγές στη συμπεριφορά του.
Οι ποσότητες περιττωμάτων είναι ένα άλλο σημαντικό σημάδι της υγείας του σκύλου σας. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι κοπράνων: μικρά, σχηματισμένα και υδαρή. Η ποσότητα μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το τι τρώει ο σκύλος σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που είναι πιο κοινά σε ορισμένες καταστάσεις.
Τα δυνατά, συχνά κόπρανα που δεν έχουν χρώμα ή οσμή μπορεί να σημαίνουν πρόβλημα του πεπτικού συστήματος. Ένα μαλακό, χυλό κόπρανα που μοιάζει με μπάλα βλέννας ή ένα σκαμνί που έχει άσχημη οσμή, μπορεί να σημαίνει ότι ο σκύλος σας έχει σκουλήκια ή έχει φάει ένα παράσιτο που τον αρρωσταίνει. Εάν ο σκύλος σας φαίνεται να έχει διάρροια και πίνει πολύ νερό, αλλά δεν παράγει αρκετά απόβλητα ή δυσκολεύεται να κάνει τα κόπρανα, μπορεί να είναι σημάδι φούσκωμα λόγω αερίων, νεφρικών ή ηπατικών προβλημάτων, εντερικής απόφραξης ή ακόμη και μια βρύση
Σημειώστε το χρώμα των κακών
Οι γάτες έχουν συχνά μαύρα ή σκουρόχρωμα κόπρανα, τα οποία μπορεί να υποδηλώνουν πεπτικά προβλήματα. Ωστόσο, εάν η γάτα σας έχει ανοιχτόχρωμα κόπρανα, μπορεί να είναι σημάδι άλλων προβλημάτων όπως ψύλλοι, σκουλήκια ή παράσιτα.
Το χρώμα των κοπράνων ποικίλλει ανάλογα με το τι έχει φάει ο σκύλος σας. Μπορεί να είναι τόσο λευκό ή κίτρινο όσο η πιο ανοιχτή απόχρωση της μπανάνας. Αλλά μπορεί επίσης να είναι βρώμικο πράσινο, φτερνισμένο κίτρινο ή καφέ, ανάλογα με το είδος και την ποσότητα τροφής που έχει φάει ο σκύλος. Εάν βλέπετε ένα κιτρινωπό, λεμονάτο ή ακόμα και πρασινωπό-κίτρινο χρώμα στα κόπρανα του σκύλου σας, μπορεί να σημαίνει ότι ο σκύλος σας έχει φάει πάρα πολλά εσπεριδοειδή ή άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β.
Άλλοι τρόποι για να αποκρυπτογραφήσετε τα κακά σκυλιών
Μπορείτε να καταλάβετε εάν ο σκύλος σας έχει διάρροια λαμβάνοντας ένα δείγμα κοπράνων. Μην ξεχάσετε να πείτε στον κτηνίατρό σας ότι το κάνατε. Το δείγμα των κοπράνων σας μπορεί να σταλεί σε εργαστήριο για εξέταση.
Τα πεπτικά προβλήματα είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οδηγούν τα σκυλιά στον κτηνίατρο. Τα σημάδια ενός πεπτικού προβλήματος περιλαμβάνουν έμετο, διάρροια, κακή στοματική υγιεινή και απώλεια βάρους. Η ρανιτιδίνη ή το Zantac συνταγογραφούνται συχνά για τη θεραπεία αυτών των προβλημάτων.
Πολλά άλλα σημάδια εντερικής δυσφορίας μπορούν επίσης να βρεθούν στα κόπρανα, όπως αίμα ή βλέννα ή ασυνήθιστα περιττώματα. Ενώ κάθε περίπτωση διάρροιας είναι μοναδική, τα περισσότερα σκυλιά με διάρροια μπορούν να αναγνωριστούν από τις τρεις κύριες κατηγορίες σημείων που αναφέρονται παρακάτω.
Σπιτικές θεραπείες για τη διάρροια σκύλων
Όταν ο σκύλος έχει διάρροια
Εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει σημάδια σοβαρής διάρροιας, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό. Η καλύτερη σπιτική θεραπεία είναι πιθανό να βρεθεί στο ιατρείο του κτηνιάτρου σας, στο φαρμακείο ή στα παντοπωλεία. Εάν ο κτηνίατρός σας δεν είναι κοντά, τότε μπορεί να αξίζει ένα ταξίδι στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να αναλυθεί ένα δείγμα κοπράνων.
Η διάρροια σε σκύλους μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί προσδιορίζοντας πρώτα τι προκάλεσε το πρόβλημα. Η κύρια αιτία της διάρροιας στους σκύλους είναι η δηλητηρίαση. Τα φάρμακα με βάση το κάλιο, όπως το Flebogent ή το Benedryl, συχνά λειτουργούν για ορισμένες διαταραχές και συχνά χρησιμοποιούνται ως θεραπείες πρώτης γραμμής για τη διάρροια. Άλλες κοινές αιτίες διάρροιας σε σκύλους περιλαμβάνουν:
Θεραπείες κουζίνας για τη διάρροια σκύλων
Η λακτόζη είναι ένα σάκχαρο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα σκυλιά μπορεί να εμφανίσουν διάρροια από την υπερβολική κατανάλωση και ορισμένες ράτσες σκύλων είναι πιο επιρρεπείς σε αυτό από άλλες. Ο κτηνίατρός σας μπορεί συχνά να πει εάν ο σκύλος σας έχει κάποιο είδος δυσανεξίας στη λακτόζη κοιτάζοντας το δείγμα κοπράνων. Το βακτήριο Clostridium perfringens, από την άλλη πλευρά, βρίσκεται στα έντερα των σκύλων με αυτή την πάθηση.
Ο έμετος είναι μια άλλη κοινή αιτία διάρροιας σε σκύλους. Ένας σκύλος που κάνει συχνά εμετό μπορεί επίσης να έχει διάρροια. Εάν ο σκύλος σας κάνει εμετό, φροντίστε να βάλετε το χαρτί τουαλέτας ή το μπολ στο πλυντήριο πιάτων ή στο πλυντήριο ρούχων το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην γίνει χώρος αναπαραγωγής βακτηρίων.
Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας πάσχει από οποιαδήποτε από τις παραπάνω καταστάσεις, επικοινωνήστε αμέσως με την ASPCA ή τον κτηνίατρό σας. Αυτή η ασθένεια είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση από κτηνίατρο.
Όταν η διάρροια σκύλου σημαίνει ένα ταξίδι στον κτηνίατρο
Ο σκύλος σας μπορεί να έκανε εμετό ή διάρροια λόγω βακτηριακής λοίμωξης στο γαστρεντερικό σωλήνα. Μπορείτε να ελέγξετε για αυτές τις λοιμώξεις με ένα μικρό δείγμα του δείγματος κοπράνων του σκύλου σας. Ένα κοινό βακτήριο που βρίσκεται στα έντερα των σκύλων είναι το Clostridium perfringens. Τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν αιματηρή διάρροια και μερικές φορές εμετό.
Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος σας έχει δηλητηριαστεί ή έχει παρουσιάσει διάρροια, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό. Μερικές περιπτώσεις διάρροιας σε σκύλους είναι πολύ σοβαρές και απαιτούν άμεση κτηνιατρική φροντίδα.
Πόσο σοβαρή είναι η διάρροια σε σκύλους;
Ο σκύλος σας μπορεί να έχει φάει ένα δηλητηριώδες φυτό ή ένα άψητο προϊόν κρέατος. Κρατήστε το σκυλί σας μακριά από φυτά που είναι δηλητηριώδη για αυτόν, όπως το νυχτολούλουδο, το κώνειο και το καστοράκι.
Οι σκύλοι που περπατούν μπορούν να τους βοηθήσουν να διατηρηθούν υγιείς και να τους προσφέρουν άσκηση, αλλά το να δεσμεύσετε έναν σκύλο και να το περπατήσετε μπορεί επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να ασκηθείτε και να τονώσετε πνευματικά ταυτόχρονα.
Εάν δυσκολεύεστε να αποφασίσετε εάν ο σκύλος σας έχει διάρροια ή όχι, ζητήστε από τον κτηνίατρό σας να αναλύσει τα κόπρανα του σκύλου σας για σημεία φλεγμονής, παράσιτα ή σημάδια ασθένειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.